Gebruik van essentiële oliën

HOE GEBRUIK JE ESSENTIËLE OLIËN?

Young Living essentiële oliën zijn van 100% zuiver therapeutische klasse en je kunt ze op drie manieren veilig gebruiken:

1. Gebruik aromatisch:
Gebruik een Young Living diffuser OF inhaleer direct uit het flesje OF wrijf een druppel in de handpalmen en maak van je handen een kommetje, plaats deze over je neus en inhaleer. Pas deze manieren toe wanneer je een olie wilt inzetten op emotioneel gebied, om te kalmeren of als je energie nodig hebt.

2. Gebruik plaatselijk:
Verdun de Young Living olie met een draagolie (V-6 van Young living) of breng haar puur aan op je huid (bij kinderen gebruikt je de verdunningstabel, zie hieronder). De oliën kun je rechtstreeks aanbrengen op de plek(ken) waar je hinder van hebt OF op het corresponderende Vita Flex punt op je voeten OF op de chakra’s.

3. Gebruik inwendig:
De producten van Young Living vallen in Europa onder de Cosmeticawet. In Amerika is een behoorlijk aantal oliën goedgekeurd voor inname door de FDA. Young Living heeft voor Europa een speciale Plus-lijn uitgebracht die valt onder Voedingssupplementen. De Plus oliën gebruik je in water, voeding of in een doorzichtige plantaardige capsule. Daarbij is er een ‘GRAS-list’ (Generally Regarded As Safe list) beschikbaar waarop je kunt zien welke oliën geschikt zijn voor inname.

(afbeelding van bloomingblends.nl)

Het belang van verdunnen

Waarom zou je een draagolie moeten gebruiken in combinatie met je essentiële oliën? Omdat de oliën van Young Living 100% puur zijn en op een bepaalde manier verwerkt, zijn ze zo sterk dat mensen met een gevoelige huid of jonge kinderen een reactie kunnen krijgen als ze de oliën rechtstreeks op de huid aanbrengen. Ik raad je dan ook te allen tijde aan eerst goed het label, dat om het flesje zit, te lezen om te bepalen welke verdunning je aan moet houden. LET OP: de labels gaan uit van gebruik door volwassenen, dus bij kinderen moet je altijd de verdunningstabel hanteren.

Wat is de functie van de draagolie (V-6)?
1. De draagolie (V-6) kan de werking van een essentiële olie verlengen, omdat deze niet zo snel vervliegt als een essentiële olie.
2. De draagolie (V-6) kan gebruikt worden om essentiële oliën te verdunnen voor de gevoelige huid en om ze makkelijker door de huid geabsorbeerd.
3. De draagolie (V-6) kan goed gebruikt worden voor massages, in lotions, crèmes, badolie en lippenbalsem.

Verdunningstabel

3 tot 12 maand1-2 druppels olie op 15 ml draagolie
1 tot 2 jaar2-3 druppels olie op 15 ml draagolie
2 tot 4 jaar4-6 druppels olie op 15 ml draagolie
4 tot 6 jaar7-9 druppels olie op 15 ml draagolie
6 tot 15 jaar9-13 druppels olie op 15 ml draagolie
15+ jaar het advies van verdunning staat aangegeven op het label van ieder flesje olie

Druppels per ML

1ML =17-20 druppels olie
5ML =80-100 druppels olie
15ML =250-300 druppels olie

* 15 ml = 1 eetlepel

*WAARSCHUWING: Het verdunnen kan bij bepaalde ‘hete oliën’ afwijken. Bijvoorbeeld Oregano en Thieves olie van Young Living.
Verdun een ‘hete olie’ altijd met meer dan de voorschreven verhouding uit de verdunningstabel.

* Ik ben niet medisch onderlegd. Ik stel geen diagnose, behandel niet en schrijf geen medicijnen voor en geef geen medisch advies. Ook al zijn de essentiële oliën van Young Living veilig om te gebruiken, ik raad altijd aan om bij medische klachten of voorgeschreven medicatie eerst met je huisarts te overleggen, voordat je overgaat tot het gebruik van essentiële oliën. Daarnaast wordt alle aansprakelijkheid voor schade, direct of indirect, als gevolg van het gebruik van de producten van Young Living vermeld in deze informatie geheel uitgesloten.

Join event

Na het aanmelden ontvang je een bevestigingsmail.