Gebruik van essentiële oliën

HOE GEBRUIK JE ESSENTIËLE OLIËN?

Young Living essentiële oliën zijn van 100% zuiver therapeutische klasse en je kunt ze op drie manieren veilig gebruiken:

1. Aromatisch:
Gebruik een speciale diffuser, inhaleer direct uit het flesje of wrijf een druppel in de palmen van je handen, leg ze als een kommetje over je neus en inhaleer. Pas deze manier toe als je een olie wilt inzetten op emotioneel gebied, om te kalmeren of als je juist wat energie nodig hebt.

2. Plaatselijk:
Verdun met een draagolie (V-6 van Young living) of breng puur aan op je huid. Dit kan rechtstreeks op de plek waar je last hebt, op het corresponderende Vita Flex punt op je voeten of op de chakra’s. Als je even niet precies weet wat je met je olie moet doen, smeer het dan onder de voeten; dat is áltijd goed!

3. Inwendig:
Op dit moment vallen de producten van Young Living in Europa onder de Cosmeticawet. In Amerika is een behoorlijk aantal oliën goedgekeurd voor inname door de FDA. Young Living heeft voor Europa een speciale Plus-lijn uitgebracht die valt onder Voedingssupplementen. De Plus oliën gebruik je in water, voeding of in een doorzichtige plantaardige capsule. Daarbij is er een ‘GRAS (Generally Regarded As Safe) list’ beschikbaar waarop je kunt zien welke oliën geschikt zijn voor inname.

Zijn alle Young Living oliën geschikt voor alle drie de gebruiksmethoden?
Nee, er is een aantal oliën dat niet wordt aanbevolen voor inname. Op elk label van de verschillende oliën wordt aangegeven wat de aanbevolen toepassingen zijn en wat de verdunningsverhouding is. Zorg er daarom voor dat je deze informatie zorgvuldig leest voordat je een olie gebruikt!

Het belang van verdunnen
Waarom zou je een draagolie moeten gebruiken in combinatie met je essentiële oliën? Omdat de oliën van Young Living 100% puur en op een bepaalde manier verwerkt zijn, zijn ze zo sterk, dat mensen met een gevoelige huid of jonge kinderen een reactie kunnen krijgen als ze de oliën niet voldoende verdunnen. Ik raad je dan ook te allen tijde aan niet klakkeloos de oliën op te smeren, maar eerst goed het labeltje te lezen dat om het flesje zit om te zien welke verdunning je aan moet houden. Let hierbij wel op dat de labels uitgaan van volwassenen en je bij jonge kinderen uiterst voorzichtig moet zijn en de oliën extra moet verdunnen.

Wat doet een draagolie?
1. Ze kunnen de werking van een essentiële olie verlengen, omdat ze niet zo snel vervliegen als essentiële olie.
2. Ze kunnen gebruikt worden om essentiële oliën te verdunnen voor de gevoelige huid en om ze makkelijker te laten absorberen door het lichaam.
3. Draagoliën kunnen goed gebruikt worden voor massages, in lotions, crèmes, badolie en lippenbalsem.

Dit zijn de meest bekende draagoliën: Young Livings V6 basisolie en kokosolie. Ook kun je bijvoorbeeld amandelolie, avocado-olie en jojoba-olie gebruiken. Echter zijn alle oliën behalve oliën erg vet, let hierop met kleding! Om deze reden adviseren we eigenlijk altijd onze V6 basisolie aan te schaffen bij de Starter Kit.

Wanneer je een draagolie koopt, let er dan op dat de olie koud geperst en organisch is. Vaak zijn deze oliën gewoon te vinden bij de kookafdeling van een supermarkt of een reformzaak.

Verdunningstabel

3 tot 12 maand1-2 druppels olie op 15 ml draagolie
1 tot 2 jaar2-3 druppels olie op 15 ml draagolie
2 tot 4 jaar4-6 druppels olie op 15 ml draagolie
4 tot 6 jaar7-9 druppels olie op 15 ml draagolie
6 tot 15 jaar9-13 druppels olie op 15 ml draagolie
15+ jaar het advies van verdunning staat aangegeven op de achterzijde van ieder flesje olie

* 15 ml = 1 eetlepel

Druppels per ML

1ML =17-20 druppels olie
5ML =80-100 druppels olie
15ML =250-300 druppels olie

*Waarschuwing: Dit kan bij bepaalde ‘hete’ oliën afwijken. Bijvoorbeeld Oregano en Thieves.
Op het flesje staat 10 druppels op 15 ml. Ga niet 9 druppels op 15 ml smeren
bij een kindje van 6 jaar dat is te veel, dus liever bij hete oliën wat meer verdunnen.

* Ik ben niet medisch onderlegd. Ik stel geen diagnose, behandel niet en schrijf geen medicijnen voor en geef geen medisch advies. Ook al zijn de essentiële oliën van Young Living veilig om te gebruiken, ik raad altijd aan om bij medische klachten of voorgeschreven medicatie eerst met je huisarts te overleggen voordat je overgaat tot het gebruik van essentiële oliën. Daarnaast wordt alle aansprakelijkheid voor schade, direct of indirect, als gevolg van het gebruik van deze informatie geheel uitgesloten.

Join event

Na het aanmelden ontvang je een bevestigingsmail.