Oliën uit de kit

Seed to seal

Tegenwoordig lijk je op elke hoek van elke straat zowat wel essentiële olie te kunnen kopen. De nieuwe merken schieten als paddenstoelen uit de grond.

Er is heel veel geld te verdienen met essentiële olie, vooral als je je flesjes tactisch vult! De wetgeving is namelijk zo:
Als je een flesje vult met daarin 5% pure essentiële olie, en dat dan aanvult met andere stoffen, dan mag je al 100% pure essentiële olie op het label zetten. De essentiële olie die in het flesje zit, is namelijk 100% puur, zelfs al is het maar een beetje. In het gunstigste geval is die essentiële olie dan aangevuld met een draagolie, zoals bijvoorbeeld olijfolie of amandelolie. Maar het komt ook wel eens voor dat er alcohol in het flesje zit, of synthetische vul middelen en diverse chemicaliën.
Alles wat je op je huid smeert komt onmiddellijk in je bloedbaan terecht, en via je bloed bij je organen. Dat is trouwens ook het geval met shampoo, deodorant, make-up, lotion etc. Je huid heeft geen filter. Alles staat met elkaar in verbinding.

Nog een manier waarop veel bedrijven winst proberen te maken, is eindeloos distilleren. Net zolang doorgaan met het verhitten van de plant tot àllless is verdampt en opgevangen. Op die manier krijg je heel veel olie om te verkopen, maar het effect er van is veel minder krachtig. De werkzame stoffen verdampen namelijk als eerste en zijn heel kwetsbaar.
Die op een goede manier uit de planten halen is een kunst op zich. Daar is veel kennis voor nodig, liefde voor de planten en de juiste materialen. En dat is waar Young Living zich onderscheidt van veel andere producenten.

Young Living is het enige bedrijf ter wereld dat er naar streeft om alle essentiële olie zélf te produceren en alle facetten van dat proces onder controle te houden. Dit noemen ze de ‘Seed to Seal’ garantie.
Vanaf het moment dat het zaadje wordt geselecteerd tot aan het moment dat het zegel op het flesje gaat, gebruikt Young Living de hoogst mogelijke standaard. Niet alleen wat betreft de essentiële olie, maar ook wat betreft duurzaam verbouwen en zorg voor de aarde. Als een oogst mislukt of de kwaliteit er van tegenvalt dan gaat de olie tijdelijk uit de handel. Liever geen olie om te verkopen dan een olie van mindere kwaliteit.

Young Living heeft boerderijen over de hele wereld, zodat elke plant kan groeien in het juiste klimaat. Die boerderijen zijn altijd open voor bezoek. Je kunt zo binnen stappen, vragen stellen en het hele proces bekijken. Dikke kans dat je dan ook gelijk aan het werk wordt gezet om mee te helpen. Geen geheimen, alleen de beste olie!

Wil je meer weten over Seed to Seal? Klik op www.seedtoseal.com

Oliën uit de kit

Lavender**
heeft een bloemige, zoete geur en is universeel in gebruik. De olie ondersteund het lichaam waar het nodig is. 
Lichamelijk:
Ondersteunt deze olie bij een gezonde celdeling en huidfunctie.
Spiritueel/mentaal:
Lavender heeft ontspannende en rustgevende eigenschappen. 
Zorgt voor ontspanning, is stress verlagend en ondersteund bij de verbetering van de nachtrust. 
Lavender geeft een gevoel van rust, liefde, vrede en welzijn.

Peppermint***/****
is een frisse en krachtige olie. 
Bij een lage dosering voelt deze olie koel aan op de huid, bij een hoge dosering warm.
Lichamelijk:
Ondersteunt de olie de gezonde werking van het spijsverteringsstelsel en de luchtwegen. 
Geeft een flinke energieboost.
Spiritueel/ mentaal:
Werkt stimulerend bij mentale vermoeidheid. Geeft een frisse blik. Ondersteund bij het overwinnen van minderwaardigheidsgevoelens.

Frankincense
heeft een warme en houtachtige geur. Deze olie wordt al duizenden jaren gebruik bij religieuze ceremonies en is beter bekent als wierrookolie.
Lichamelijk:
Deze olie heeft vele ondersteunende eigenschappen, onder andere te gebruiken bij huidproblemen.
Spiritueel/mentaal:
Beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Ondersteund bij spanning, nervositeit en angsten. 

Copaiba
Deze olie heeft een houtachtige en opwekkende geur. 
Deze olie heeft de unieke werking dat hij andere oliën kan versterken. 
Lichamelijk:
Gebruik de olie in bij pijnklachten en verschillende soorten irritaties in bijvoorbeeld huid, spieren, pezen en luchtwegen.
Spiritueel/mentaal:
Geeft een gevoel van veiligheid en aarding.

Lemon*
heeft een frisse citusgeur. De olie heeft een zuiverende werking en is een sterke ontvetter in schoonmaakmiddelen. 
Lichamelijk:
Helpt bij de afvoering van gifstoffen. Ondersteunt bij de gezonde werking van het luchtwegstelsel, spijsverteringsstelsel en een gezonde weerstand.
Reinigt de lever en nieren waar boosheid en frustratie in wordt opgeslagen. 
Spiritueel/mentaal:
Zorgt voor focus en heldere gedachten. Zorgt voor een schone en frisse atmosfeer.

Orange+*/**
Orange heeft een zoete citrusgeur wat een opwekkend en opbeurend werking heeft.
Lichamelijk:
Biedt ondersteuning bij een gezond immuunsysteem, endocriene systeem en spijsverteringsstelsel. Orange+ ondersteunt bij een een goede celdeling. 
Spiritueel/mentaal:
Stress verlangend en stimuleert een positief gevoel.

DiGize***/****/*****
Kruidige en verfrissende blend die bestaat uit Peppermint, Fennel, Juniper, Lemongrass, Patchouli, Ginger, Dragon, Anise.
Lichamelijk:
Deze olie ondersteunt het algehele spijsverteringsstelsel en werkt slijmoplossend. 
Spiritueel/ mentaal:
Digize biedt ondersteuning bij het loslaten van overtuigingen uit het verleden die worden vastgehouden in de maagstreek.

PanAway**/***/****/*****
heeft een frisse geur. Deze blend bestaat uit Peppermint, Wintergreen, Helichrysum en Clove.
Lichamelijk:
Geeft ondersteuning bij pijn in het lichaam. Na inspanning geeft het ontspanning van de spieren. De olie ondersteunt bij een goede bloedcirculatie bij bijvoorbeeld blauwe plekken en kneuzingen. 
Spiritueel/mentaal:
Verwijdert negatieve emoties en energieën.

Purification***/*****
heeft een frisse geur en bestaat uit Lemongrass, TeaTree, Rosemary, Myrtle, Lavandin en Citronella.
Purification zuivert de lucht van vieze luchtjes.
Lichamelijk:
Ondersteunt de olie bij een goede spijsvertering, immuunsysteem en gezonder werking van de huid. 
Spiritueel/mentaal:
Geeft een opbeurend gevoel en geeft ondersteuning bij negatieve emoties.

R.C.**/***/****
heeft een krachtige en opwekkende geur. De blend bestaat uit Eucalyptus Globulus, Eucalyptus Radiata, Eucalyptus Citriodora, Myrtle, Pine, Marjoram, Lavender, Cypress, Peppermint en Tsuga.
Lichamelijk:
Ondersteunt de olie bij een gezonde werking van het luchtwegstelsel. Werkt slijmoplossend en ondersteunt bij een lage weerstand. 
Spiritueel/mentaal:
Geeft verlichting bij emotionele blokkades en geeft hierdoor ‘meer lucht’.

Stress Away*/**
Stress away heeft een kalmerende geur en wordt ook wel als parfum gebruikt. Deze blend bestaat uit Vanilla, Copaiba, Lime, Cedarwood, Ocotea en Lavender.
Lichamelijk:
Zorgt voor ontspanning bij verkramping van spieren. 
Spiritueel/mentaal: 
Stress away wordt ook wel de happy mama olie genoemd. De olie ondersteunt bij stress, spanningen en slaapproblemen.

Thieves*/***/*****
heeft een krachtige en kruidige geur. Deze blend bestaat uit Clove, Lemon, Cinnamon, Eucalyptus Radiata, Rosemary.
Lichamelijk:
Ondersteunt bij een een gezondere werking van het immuunsysteem. Deze olie heeft een reinigende,  zuiverende en antiseptische werking.
Spiritueel/ mentaal:
Biedt bescherming bij negatieve emoties, onzekerheid of angst.

Let op:

Check altijd het label van het flesje voor meer informatie!

*Citrusoliën of blends waar deze in gebruikt zijn, mogen niet toegepast worden op de huid die binnen 72 uur aan direct zon- of uv-licht blootgesteld wordt.

**Bij lage bloeddruk, pas op met Lavender, Orange, Clove, Eucalyptus Globulus, Melissa, Nutmeg, Ocotea, Valerian, Wintergreen, Ylang Ylang, Harmony, Relieve it, Slique, White Angelica en de overige blends waar deze in gebruikt zijn en raadpleeg je arts.

***Bij hoge bloeddruk, pas op met Peppermint, Rosemary, Sage, Thyme en de blends waar deze in gebruikt zijn en raadpleeg je arts.

****Niet (of voorzichtig) gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding en raadpleeg je arts: Basil, Palo Santo, (Peppermint), Common Sense, Mister, RutaVaLa, (The Gift), (Immupower), (Relieve it) en de overige blends waar deze in gebruikt zijn.

*****Niet gebruiken bij epilepsie-gevoeligheid en raadpleeg je arts: Basil, Dill, Fennel, Rosemary, Sacred Frankincense, Sage, Wintergreen, Harmony, Immupower, Relieve it en de overige blends waar deze in gebruikt zijn.

Welke olie past het beste bij jou?

Via de Soul Essence Therapy test ik samen met jou welke olie op dit moment het beste bij jou past en je dus ondersteuning kan bieden op fysiek, mentaal en emotioneel gebied.

Bij deze therapie maken we gebruik van een balanstest. Je lichaam weet heel goed wat je nodig hebt of het nu lichamelijk, mentaal of emotioneel is. Door jezelf specifieke ja/nee vragen te stellen, geeft je lichaam antwoord doordat je naar voren (ja) of naar achter (nee) gaat hellen. 
Vooraf stel je jezelf een doel waar je graag aan wilt werken, daarna stel ik je vragen en je lichaam geeft antwoord. Zo lopen we stap voor stap het hele proces door en aan het einde van de sessie weet je precies welke producten je hoe en hoelang moet gebruiken. Na afloop krijg je de uitslag per app of mail toegestuurd.

Kosten €10 (per keer, ong 15 min)

Join event

Na het aanmelden ontvang je een bevestigingsmail.