Docente/coach

Mijn naam is Ingrid Walstra, moeder van 2 prachtige kinderen en getrouwd met Matthijs.

18 jaar heb ik een baan gehad in het voorgezet onderwijs, als docent Nederlands. Daarnaast was ik vanaf mijn jeugd een danser en heb ik vele jaren diverse groepen op verschillende niveaus getraind. Ik was in die tijd erg druk met plannen, regelen en de woorden ‘moeten’ en ‘doen’ stonden lang centraal. Vanaf september 2008 merkte ik sterk dat er een verschuiving mocht plaatsvinden, want de spreekwoordelijke lat kwam steeds hoger bij mij te liggen. Ik ben me meer gaan verdiepen in het spirituele door een  HealingTouch cursus (werken/ genezen met energie), de opleiding tot Integraal Yogadocent/coach en merkte direct dat dit goed hielp om de balans (terug) te vinden in mijn dagelijks leven.

De Integrale Yogaopleiding is een heel bijzondere opleiding. Het accent bij de opleiding ligt namelijk op het voelen, dus niet: leren waar een houding goed voor is, maar kijken in je eigen lichaam en voelen waar de houding goed voor is. En dit te doen door middel van de adem het bewustzijn in het lichaam te brengen.

Tijdens mijn yogasessies, ademwerk en meditaties ligt dan ook de nadruk op het voelen en kijken naar je ware vorm. Ik laat jou ervaren dat je niet uit één lichaam, maar eigenlijk uit vier lichamen bestaat nl. je fysieke lijf, je mentale/je geest, je energetische en spirituele lichaam. Door de oefeningen ervaar je in welk lichaam jij blokkades en je energie vasthoudt en wat je kunt doen om de vastgezette energieën hier weer voelbaar te laten stromen. Ik werk met mannelijke en vrouwelijke energie, de mannelijke energie brengt balans in het fysieke en mentale lichaam en de vrouwelijk energie zorgt voor evenwicht op energetisch en spiritueel gebied. Stem je weer af op je innerlijke passie en gevoel en voel je onderdeel bent van het geheel.

Inmiddels heb ik de volgende cursussen en opleidingen gevolgd:
– Beginners opleiding Integrale Yoga (2009)
– Gevorderde opleiding Integrale Yoga, met specialicaties en verdieping in zwangerschapsyoga, ademwerk en meditatie (2011)
– Yogamassage (2015)
– MBCT; Mindfull Based Cognitive Therapist (2018)
– Hormoonyoga docent (2020)

Ook werk ik samen met Janne-Marij Wolterink (natuurgeneeskundige) en verzorgen wij sessie, workshops en (yoga)retreat in Rijssen en omstreken, maar ook in het buitenland. Je kunt ons volgen op Instagram en Facebook en begin 2023 lanceren we onze site!

Voor een gratis proefles integrale yoga in een van de wekelijkse groepen dan kun je contact met mij opnemen. Voor de losse lessen/workshops/cursussen kijk je bij aanmelden  .

Join event

Na het aanmelden ontvang je een bevestigingsmail.