Integrale Yoga

Integrale Yoga

Integrale yoga is de samensmelting van het beste uit alle soorten yoga, met als basis Hatha yoga. Dit zijn oefeningen (asana’s) waarbij ons fysieke en geestelijke lichaam in balans gebracht worden.

Het eerste stadium van de Integrale Yoga is aspiratie. Deze aspiratie kan worden als een vuur in de mens die zoekt naar het Ware Zelf.
Het tweede stadium is vanuit deze aspiratie te leven. Midden in het leven staan: een baan hebben, een gezin, een bedrijf, noem maar op. Daar moet het gedaan worden. Integrale Yoga vraagt niet een teruggetrokken zijn uit het leven, integendeel, er midden in staan.
Het derde stadium is het grote geheim. In deze Yoga wordt gesproken over de Supramentale transformatie.

 

Wat kan yoga voor jou betekenen?

Yoga maakt het lichaam soepel en zorgt voor een intens gevoel van ontspanning. Yoga helpt de blokkades op te heffen die ontstaan zijn door overwerkte emoties en ons stressvolle bestaan. Ontspanning wordt bereikt door:
Bewustwording van de ademhaling en de spierspanning (gewenst of ongewenst) in het lichaam.
Beheersing van de lichaamshoudingen (Asana’s).
Balans te vinden wanneer men bewust bezig is met de asana’s. Op deze manier wordt het denken stil, de ademhaling rustiger en dieper, zodat je je zowel lichamelijk als geestelijk weer kunt ontspannen.

Join event

Na het aanmelden ontvang je een bevestigingsmail.